Ultra Europe u Splitu do 2022. godine?

Crvena jabuka ima novi album “2016”, na omotu i Baščaršijski trg
5. rujna 2016.
JOLE & LUKA BASI – Nisam ja od jučer
20. prosinca 2016.

Ultra Europe u Splitu do 2022. godine?

U najavi za predstojeće dana partijanja uz elektronsku glazbu u Splitu i na Hvaru (od 9. do 14. srpnja) organizator Joe Bašić najavio je još bogatiji line-up te rješavanje ključnog problema od prošlih godina, broja javnih kemijskih “konduta” po ulicama i na samom Poljudu. Ministar turizma Darko Lorencin je pak poželio uspješnu Ultru, a sličnog sentimenta – zadovoljni turističkim i financijskim učincima festivala – bili su i ostali govornici

Karte za ovogodišnju Ultru kupljene su u 143 zemlje, odluka da proširimo događanja na sedam dana pokazala se potpunim uspjehom – prodaja karata iz SAD-a, Brazila, Kanade i Australije povećala se za 30 posto, naši gosti sada mogu dulje ostati i uživati u festivalu. Ultra Europe u Splitu ima potencijal biti najveći glazbeni događaj u Europi, ove godine planiramo brojne novosti i vrhunski line-up izvođača na ukupno četiri stage-a: Main stage za glavne zvijezde, Megastructure, zatim UMF Radio stage te Resistance stage, produciramo ga s kolegama iz Engleske i to će biti iznenađenje. – samo je dio glavnih novosti koje je u najavi za Ultra Europe festival elektronske glazbe kazao Joe Bašić, organizator, “alfa i omega” cijelog događaja.

Naravno podsjetio je Joe na financijske efekte Ultre, na brojke od pola milijarde kuna i (očekivanih) najmanje 200 tisuća posjetitelja, prvorazrednog koncertnog događaja koji se ove godine započinje službenim otvorenjem 9. srpnja, zatim iduća tri dana slijedi partijanje na Poljudu, 13. srpnja je yacht regata do Bola, a 14. srpnja veliki finale, uobičajenim Ultra Beach partyem na Hvaru.

– Ima naravno stvari koje se iz godine u godinu trudimo poboljšati i nekih koje se trebaju popraviti. Jedna od tih su i WC-i, i na stadionu i na ulicama, u dogovoru s Gradom Splitom bit će ih puno više kako bi se izbjegle neugodnosti od prošle godine te probleme koje su imali susjedi i stanari – adresirao je jedan od najčešće spominjanih problema u većini komentara gostiju te izvješća s prošle Ultre. Dakle, organizatori itekako paze na “puls” javnosti, na rekacije svojih gostiju…

Inače, na konferenciji za medije u “friško” obnovljenom i otvorenom hotelu Park okupila se sama krema hrvatskih turističkih djelatnika. Na čelu naravno s ministrom Darkom Lorencinom, jer turizam je valjda jedina industrijska grana koja nas drži blizu površine…

– Nadam se da će Ultra bit još veća i bolja nego prve dvije godine, pravi megaspektakl. Za Split i Dalmaciju ovo je ključna priredba kroz koju cijela regija može pokazati svoje atribute gotovo cijelom svijetu. Osim novaca koji će se direktno obrnuti tijekom ovih sedam dana puno je neizravnih učinaka: dolazi dosta mladih ljudi koji stvaraju naviku dolaska te će i u budućnosti dolaziti s obiteljima, Ultra se reklamira kroz posebne kanale distribucije, Ultra nije jednokratna suradnja već su u pitanju i sinergijski efekti. Neupitna je naša podrška Ultri, već smo obavili razgovore oko organizacije za 2016. i 2017. godinu, a nadam se da će Split i Hrvatska Ultra Europe festival organizirati i do 2022. godine. – optimističan je ministar turizma.

Mudro je ostavio prostora Lorencin za izjave ostalih turističkih djelatnika, Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice smatra da je Ultra “jak motiv dolaska u Hrvatsku” te kako “problem od prije koje godine, da Hrvatska nije destinacija za mlade i ne nudi zabavu, danas uz Ultru i solidan izbor glazbenih događanja više nije aktualan”.

Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Split osvrnula se na značajno povećanje smještajnih kapaciteta u Splitu koje se posljednjih godina gotovo udvostručilo na ukupno 19 tisuća (registriranih) kreveta. No, naglasila je i strahovit pritisak na destinaciju, dakle Split, zbog čega se uključuju gradske službe i sami građani.

– Značajno je porastao broj dolazaka s nesklonih tržišta, Ultrom smo dobili besplatni marketing po cijelom svijetu što značajno olakšava i naš posao – Split i Hrvatska postaju poznati nadaleko, olakšava nam nastup na nekim tržištima, a u turizmu sve djeluje multiplikativno.

Slično razmišlja i Joško Stella, šef županijske TZ, za ovu prigodu je dirketno pohvalio Ultru:

– Išao sam na prvi i na drugu Ultru, morate biti tamo za vidjeti i doživjeti taj događaj. Ove godine će, ne sumnjam, biti još bolja, vidljiv je i napredak u line-upu. Naravno, uz toliko gostiju nemoguće je da svi stanu u Split pa brojni gosti bukiraju smještaj od Trogira do Omiša pa i dalje…

Govorili su i dogradonačelnik Goran Kovačević – osnovan je “krizni stožer”, koordinacija svih gradskih službi te Hitne i policije, a pozvao je građane kotareva uz Poljud na strpljenje – te dožupan Ante Šošić, pridruživši se komplimentima i željama za uspješne iduće Ultre.

Inače, Joe Bašić je potvrdio kako neće biti “službenog” party-a na Visu, barem ne pod imenom Ultra Europe. Prepričao je i zašto želi proširiti festival elektronske glazbe na Brač i Vis: jer njegovi poslovni partneri smatraju da u Hrvatskoj postoji samo jedan otok, Hvar, pa teško objašnjava sugovornicima kako na našoj strani Jadrana postoji tisuću otoka.

Comments are closed.

  • https://cmr-hosting.com/8430/stream;
  • DJ Grga Radio